Accelerated mobila sidor projekt!

Accelerated mobila sidor (”AMP”) Project AMP-formatet är ett open source initiativ som kom ut från diskussionerna mellan förlag och teknikföretag om behovet av att förbättra hela mobilt innehåll ekosystemet för alla – förläggare, konsumentplattformar, skapare och användare. Idag är förväntningen att innehållet ska läsas supersnabb och lätt att utforska. Verkligheten är att innehållet kan ta flera sekunder att ladda, eller, eftersom användaren överger den långsamma sidan, aldrig laddar helt alls. Accelerated mobila sidor är webbsidor som är avsedda att lasta nära omedelbart – de är ett steg mot en bättre mobil webb för alla.

Vilka är fördelarna med Google AMP?

Hastighets frågor och ögonblick är idealet. Forskning har visat högre avvisningsfrekvens i samband med långsammare lastning webbsidor. Använda AMP-formatet kommer att göra det mycket mer tilltalande för människor att konsumera och engagera med mer innehåll. Men det handlar inte bara om hastighet och prestanda. Vi vill också främja ökad spridning så att publicister kan dra nytta av den öppna banan potential för deras innehåll ska visas överallt snabbt – olika plattformar och applikationer – som kan leda till mer intäkter via annonser och abonnemang.

Hur gör accelerated mobile pages fungerar?

Accelerated mobila sidor är precis som alla andra HTML-sida, men med ett begränsat antal tillåtna teknisk funktionalitet som definieras och regleras av öppen källkod AMP utbildning spec. Precis som alla webbsidor, kommer Accelerated mobila sidor laddas i alla moderna webbläsare eller app WebView.

Google AMP-filer dra nytta av olika tekniska och arkitektoniska synsätt som prioriterar hastighet för att ge en snabbare upplevelse för användarna. AMP utvecklare kan använda en rik och växande bibliotek av webbkomponenter som erbjuder möjligheten att bädda multimedieobjekt som video och sociala tjänster, visa reklam, eller samla analyser. Målet är inte att homogenisera hur innehållet ser ut och känns, men i stället för att bygga en mer gemensam teknisk kärna mellan sidor som snabbar upp laddningstider.