Allt du behöver veta om SEO Hemsida!

SEO är viktigt för alla affärer som fungerar online, och många inser inte att det behöver byggas in i webbdesignprocessen till hemsida – inte tillagt senare. Här, kolumnisten Sasan Salar har SEO Specialist en omfattande guide till SEO och webbdesign.

I det här inlägget tittar jag på hur SEO ska vara en integrerad del av din webbdesign (eller redesign) -process jag kommer också att titta på några av de gemensamma fallgroparna som kan hända företag som vill bygga en ny webbplats som är centralt för dina digitala marknadsföringsinsatser

Utveckla en SEO vänlig webbplats

På en grundläggande nivå är en SEO-vänlig webbplats en som tillåter en sökmotor att utforska och läsa sidor över hela webbplatsen. Att säkerställa en sökmotor kan enkelt krypa och förstå ditt innehåll är det första steget för att säkerställa din synlighet i sökmotorns resultatsidor. En sökmotor använder en webbrobot för denna uppgift, och vi försöker att arbeta med sökmotorerna snarare än mot dem. Tyvärr finns det många sätt att skapa en webbplats, och inte all teknik är byggd med sökmotoroptimering i åtanke. Att bygga en SEO-vänlig webbplats kräver noggrann planering och ett strukturerat sätt att representera ditt företag och de tjänster du tillhandahåller. För många företag kan detta bli komplicerat – det är inte alltid lätt att dokumentera exakt vad du gör. Som ett marknadsföringsverktyg bör din webbplats byggas på en solid digital marknadsplan med en tydlig affärsmodell och värdeproposition. Om det är oklart, måste du återkomma det först.

Domäner

Ditt företag kan använda example.se som den primära domänen. Men du kanske har andra. Att se till att din domän är meningsfull och relaterar till vad du gör är super viktig. Att se till att alla variationer och underdomäner korrekt pekar på huvudsidan och omdirigera till en enda kanonisk version av webbplatsen är viktig.

Webbhotell

Din värd är också viktig. En långsam plats gör olyckliga användare. Din värd ska följa common sense regler. Var belägen där din publik ligger. Var snabb. Var plattformsspecifik, om det behövs.

CMS Hemsida

CMS (content management system) du väljer för ditt företag kan enormt påverka hur framgångsrik du är. WordPress är ett bra alternativ i många situationer, men det är inte det enda. Det är verkligen anslutet på en grundläggande nivå på ett sätt som Google kan förstå. Detta är inte att säga att det är det bästa valet för alla situationer, men det är säkert en bra utgångspunkt för de flesta företag. Var bara säker på att CMS du väljer är den rätta för din situation, snarare än den du valt webbföretag föredrar att arbeta med