Vad betyder ”mobilvänlig” även betydande? Kostnaden och nyttan hos mobilvänliga webbplatser är uppenbar, men vad betyder det verkligen att vara ”mobilvänlig”? Enligt Google betyder det att din webbplats: Använd inte programvara som inte vanligtvis finns på telefoner (aka Flash) Använder text som kan läsas utan att behöva zooma in. Automatisk anpassar webbplatsinnehåll så att användarna inte behöver rotera sin skärm eller zoom. Platser länkar ett tillräckligt avstånd så att det är lätt att klicka på rätt.

Vad är mobiloptimering?

Varje år spenderar folk mer och mer tid på sina mobila enheter och surfplattor, men många webbplatser är fortfarande inte utformade för att ta hänsyn till olika skärmstorlekar och belastningstider. Mobiloptimering tar en titt på webbdesign, webbplatsstruktur, sidhastighet och mer för att du inte slår av misstag av mobila besökare.

Sidhastighet, På grund av problem med hårdvaru och anslutning är sidhastigheten ännu viktigare för mobila användare än skrivbordsbrukare. Utöver optimering av bilder vill du minska koden, utnyttja webbläsarens caching och minska omdirigeringar. Mer information om sidhastighet finns på våra bästa SEO-sidor för SEO-sidor.

Responsiv webbdesign

Ansvarigt utformade webbplatser använder CSS3-mediafrågor för att tjäna samma innehåll till mobil- och skrivbordsbrukare med hjälp av ett vätskegrid och en flexibel design för att automatiskt anpassa sig till storleken på en användares skärm.